måndag 15 juni 2009

Death cab for cutie



Kan det vara detta som Death Cab for Cuties namn syftar på? Typ en sorts ride towards the river of Styx!?


En bilresa mot döden.. (english further below) (swedish)

Tänk dig detta scenario: att du som person åker igenom en regnigt industrilandskap och du vet att du är på väg att dö, den som kör dig heter döden och du är på väg till ett ställe där du kommer sluta att leva, där döden kommer ta ditt liv. Tänk dig att allt detta väljer du att ignorera för att du tycker att underhållningen i bilen är ganska kul, du hittade en Tetris där i baksätet och den kan du inte slita dina ögon ifrån..

Att det sen kommer en ängel som hette Christian och som öppnade din dör och sa välkommen till ett evigt liv och frihet och kärlek, det struntar du i . Han förklarar vidare att allt detta kommer du få i nåd, inget motkrav krävs annat än att du tror och tar emot det min herre Jesus gjorde för dig på ett kors för 2000 år sedan; att han dog för dina synder. Men nej du skiter i't, den lilla underhållning du var fixerad vid gjorde så att du inte hörde på så noga, sen efter en stund när ängeln hade flugit iväg för att rädda någon annan stackare i någon annan bil glömmer du bort allting för att du är så inne i ditt Tetris-spelande. Efter 10min är det bara en liten tanke i ditt bakhuvud, dörren är fortfarande öppen men du sitter kvar med ditt Tetris. Du orkade ändå inte bry dig om vad han sa för du misstänker att om man ska bli Kristen måste man bli religiös (tror du) och måste börja gå till en ställe som heter kyrka (för ofta) och att man aldrig får lata sig eller ha kul och bli en god människa som inte bara leker med Tetris spel, utan även hjälper människor, så orkar du inte lämna bilen för friheten utanför.. Det är bessynerligt.. Friheten är ju utanför dödens bil! Gud har ju till och med skapat allt det goda i livet, tror du inte verkligen att han vill att du ska njuta av det? Han vill att du ska göra just det, men på rätt sätt! Att älska sin nästa som dig själv och älska Gud av hela sitt hjärta är det ända som Guds lag kräver enligt Jesus i evangelierna! Och om kärlek till folk känns som för stort krav även det, så ska du komma ihåg att den som tar emot Jesus ska få sitt innre uppfyllt av Jesus kärlek (iaf för den kristna som kommer ihåg att hänga sig med Jesus och fyller sig med den helige ande)!

Många ateistiska människor man möter säger att de inte bryr sig om Gud finns för att de är nöjda med livet som det är.. Trots att de inte kan hitta en riktig mening med deras liv annat än kortvariga nöjen och att träffa kompis som i och för sig kan vara rätt trevliga men där samtalsämnena börja vara på repeat rätt ofta eller i alla fall bara handla om tomt prat, vilken artist är egentligen bäst Enya eller Metallica osv.. Man gör saker som i och för sig är små kul, men som bara egentligen är tidsfördriv, men eg känns det som att detta är bara är apertisers för det som livet egentligen handlar om, det som man känner på sig att man saknar men inte kan sätta fingret på.

Men jag tror att man kan åka runt hela jorden utan att hitta detta.. för det som man letar efter hör inte till denna världen till.. Mitt råd till dig lär känna Gud och få känna på det riktiga livet (få se häftiga saker som helanden och bönesvar och få ett hopp för din situation och hopp om himlen), och få upp ögonen för den ovillkorliga kärleken han känner för dig, som en förälder känner för sitt barn (times a million)! Hans kärlek är äkta och utan minsta fläck, det är i honom vi borde söka det riktiga livet och glädjen!

2Kor 7:10

En sorg efter Guds vilja leder till en omvändelse som ger frälsning och som ingen behöver ångra, medan världens sätt att sörja leder till död.

_________________________________

Kol 1:20

...och att genom hans (Jesus) blod (dvs. hans död) på korset stifta fred och försona allt med sig genom honom och till honom, allt på jorden och allt i himlen.

_________________________________

1 Kor 1:18

Talet om korset är en dårskap för dem som går förlorade, men för oss som räddas är det en Guds kraft.





Ps. Som kristen får man fortfarande ha kul, man får inga pluspoäng av Gud för att ha tråkigt, det handlar bara om att låta kärleken förvandla en och låta Gud förvandla ens sätt att vara mot andra människor! Att helt enkelt göra som Gud och bli människa! (den människa som Gud skapade en för att vara, dvs. ett barn nära Guds hjärta) .DS


ENGLISH (loose transilation):

Envision this scenario: your a person driven in small disgusting and smelly cab through a raining industrial landscape. And you know that your on your way to certain death, in fact it's death himself driving. Envision that you'll ignore all this stuff just because you have a little funny gadget with you, you think is somewhat okay entertainment (you found a old Gamboy in the backseat). That's you right now if You haven't accepted Jesus. Your a prisoner of Satan the Bible teaches us and he's on his way with You toward eternal death and separation from the loving God! God is love and he gave You and others the possibility to choose for yourself what to do with your life that's why there are so much evil in the world, it's not because of God loving chaos, and disorder, and evil it's because God loves human so much he wont change their wills, unless they themselves pray for that! Anyhow all is lame except God! Seek God I know You won't regret it! I know he's real I've experienced Him and His love!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar