måndag 15 oktober 2012

Digitalisera skattesystemet

Man borde ta och förenkla skatte systemet speciellt för små företagare.. Om man är en ensam person i ett småföretag måste man ägna typ en 5e del av sin tid åt en massa sketans pappersarbete bara för att redovisa skatt.. Hur kan det vara produktivt för samhället? Att lägga en massa onödig arbetsbörda på de som skapar nya jobb?

-de är ju för mkt hårklyveri i alla skatte regler.. bara som ett ex. så måste man ha olika momsats på portot beroende på vad för vara man skickar, kultur eller mat eller elektronik? Vem orkar ha koll på det om man är nykläckt webshops entrepenör?

-Man borde kunna digitalisera/automatisera mkt av all skatt.. Om man vill lära folk bokföring varför inte digitalisera det och förenkla det.. varför ska man ha 1000 olika regler bara för att kunna betala skatt? Det borde vara frivilligt att vara nogrann för då kan man få vissa rabbatter.. vissa kanske helst slipper att ägna en månad av sin vakna tid åt att kolla upp massa regler. bara det går fort kan man leva med att betala några 1000kr extra i månaden i skatt.. Man får helt enkelt betala en extra hög straff skatteprocent för det.. då kan man ju kolla upp alla hårklyveri regler det när man har tid, det som man tycker blir till stora summor till slut.. - Proffstyckare borde ge sig kast med verklighetens folk/företagare.. :P

-Min chef måste printa ut alla kvitton fasst att alla hans köp är digitala och spara det i en pärm bredvid hans samling med bokmärken.. Både för inköp och det han säljer i och med att vi pysslar med webshoppar.. hur anpassat är det efter dagens digitala verklighet/system/resurser?

Kanske borde jag ta och börja skriva lite motioner till KDU igen.. :P Pff.. men jag får ju ändå 0.9% gehör på iaf.. :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar