fredag 26 augusti 2011

Hur blir man frälst enligt Kristendomen?


"Det är denna process - detta flöde - Jesus talar om som det "levande vatten" i Joh 7:38:"




Född på nytt - vad innebär det?

Kristendom handlar inte om att prestera utan om att kapitulera inför Gud. Lärjungaskap till Jesus handlar inte om religion och plikter, utan om att ha en relation med Gud. Det är så enkelt.


Men behöver man verkligen göra upp med sitt eget ego fokus för att bli frälst?
Ja, exempelvis: Om man är fylld av sitt eget ego då kan man inte/vill inte fyllas av Guds kärlek för man har redan ett fokus: en själv. Emedan kärlek är ju fokus/tyngdpunkt på andra människor.

Ddet är inte förens när man är svag som man inser att man behöver Gud. Det är också då man kan vända sig till Gud och få tanka på av hans villkorslösa kärlek i hans närhet. När det skett kan man ge ut lika villkorslöst som man har fått kärleken, man har ett ställe att tanka på kärlek. Det ger en också ett hopp för hopplösa människor man vet att det hela inte ligger på ens egna axlar, man gör det lilla man kan och kan alltid tanka på av Gud kärlek. Det är därför kristna är så bra på missbrukarvård, de kan älska den där extra milen trots att missbrukaren ofta är en notorisk egoist!

Religösa människor (som nog inbegriper alla kristna då och då i svaga ögonblick) tror i motsats till det att de handlar om att jag ska göra goda gärningar utifrån mitt eget godhets förråd. Något som jag måste bevisa för att verka duktig. Men om man gör en god gärning för att verka god, är man god då på riktigt då?
Gör man inte det då för att man själv ska känna sig bra, glad och nöjd med sig själv (och slippa ha dåligt samvete), som en okristen vän till mig undrade? Är det då för den andre, eller för sin egen skull man gör något främst då? Är verkligen då den s.k. altruistiska handling, det som vi gör av kristen plikt, en osjälvisk handling då?

Jag tror inte det. Det man istället bör göra är att rannsaka sig själv och kapitulera inför sin kärleks brist och "strunta i att göra kristendom" och istället böja knä i sitt hjärta och umgås med Gud och få smaka på villkorslös kärlek så kan man om än inte lika fulländat ge vidare av/spegla den villkorslösa kärleken.. gratis och för intet..
Det är denna process - detta flöde - Jesus talar om som det "levande vatten" i Joh 7:38:
"Den som tror på mig, ur hans inre skall flyta strömmar av levande vatten, som skriften säger." Och det är det som det handlar om när Jesus säger i Joh 3:3: - att man måste bli född på nytt för att komma in i Guds rike. Det handlar inte om att prestera utan om att kapitulera (man ta emot syndernas förlåtelse och en förståelse om sin egen otillräcklighet och får en ny grund för sitt liv och ett nytt fokus! Ett nytt ödmjukt hjärta helt enkelt! Ett barnaskap till Gud på det vis som det var menat från början!

Det är att bli frälst, det är att låta Gud flytta in i ens hjärta..

Sen skadar det inte att läsa Johnnesevangeliet kapitel 3 vers 16 i Bibeln och säga ett litet amen! Sen är det klart! Sen är bara att gå vidare med din nyfunna relation med Gud!


=========================================================






PS./FAQ

Till dig som tvivlar på din egen frälsning:
Kom ihåg att frälsningen inte är en prestation utan bara nåd för att du accepterat att Jesus dog i ditt ställe, så slappna av. Det är det enklaste i världen det är bara att säga, tack Jesus! Det är där frälsningen börjar! Börja bara släppa mer åt mer av ditt eget liv i Guds händer! Rom byggdes inte på en dag, och Gud kan inte att renovera hela ditt hjärta i ett svep, du har ju en egen vilja som han måste dansa med tills dess att den förstår dansen helt utantill själv och tills du börjar gilla dansen själv! Lite rolig liknelse: Gud häller ingen mirakelsås med kärlek i din mage utan att sluta, så du får i dig så mycket så att du kräks! Han låter dig själv få smaka på såsen i din egen takt! Han har ju inte utplånat din vilja utan han kommer bara får den att dansa en ny och himmelsk dans full med hans kärlek! me

Men jag kan inte älska dessa själviska idioter!?
Om du inte orkar få kärleken att flöda vidare till andra människor, du vill inte förlåta folk som gjort dig illa. Även efter du haft en frälsningsupplevelse.. Då vill jag att du ska komma ihåg att du själv varit i det träsket, alla är vi syndare. Ha nåd med andra. Ha hopp för andra! Det Gud gjort i ditt hjärta det kan han lika enkelt göra i andra! Svaret är då inte att ge upp i sådana fall eller att kämpa på med dina sista krafter och prestera kärlek tills du blir arg och frusterad en bitter religös person! Nej, låt då istället dina hjärtas rötter gräva djupare i Guds kärleks mylla så att kärleken kan flöda in i alla ditt träds grenar! Se på Jesus ansikte som strålar kärlek! Trace your steps backwards till det ställe du sist möte Jesus och hur ditt hjärta var inställt då! Börja där.. Ta en promenad, va med Gud när du diskar, tanka på av hans kärlek i vardagen! Be för människorna du inte kan ta - försök få Guds ögon för dom! Att be för sina fiender fungerar! Man börjar älska dom och blir deras vän istället! Det kan jag bekräfta från egen erfarenhet. Va alltid kvar i kärleken och nåden förutan det är du inte kristen/Jesus lärljunge, Gud spelar inte boll med haters (de spelar med ett anna lag).

Räcker det inte med att jag vet mycket om Gud och att jag tror lite på Jesus?
Lura inte dig själv att tro att veta mycket kunskap om Gud räcker för att vara kristen. Fakta: Kristendom är att älska Gud av hela sitt hjärta och sin nästa sig själv. Fakta: Man kan inte älska folk eller vara helig och god i teorin, eller genom att läsa om det (inte ens om det står i Bibeln)! Det är en attityd i hjärtat som är det viktiga i din bibelläsningen, som gör dig öppen för vad du läser i sånna fall.. Med rätt attityd blir det vettiga resultat av att läsa Bibeln. Gud kan iofs väcka grejer, genom sin ande när du läser, han är en nådefull och kreativ Gud. Det enda som du bör koncentrara dig på är du kan inte göra "ett enda hår på ditt huvud vitt" som Jesus säger, du kan inte rädda dig själv. Gud behöver rädda både ditt förflutna (genom sitt kors och nåd) och din framtid (genom sin helige ande och kärlek och nåd)! Gör Jesus till din herre nu! Sluta slösa din tid på att fundera ut massa teorier och lösa alla världens tankeknutar innan du tar steget till Jesus, han är alltid en bön bort, oavsett alla teologiska knutar du går runt och bär på, du vet aldrig om den här dagen är din sista, slut fred med Gud inför Jesu kors.

Men vad är kärlek?
Sann kärlek är inte likgiltig, sann kärlek gör något åt saker som inte står rätt till, sann kärlek är aktiv (för de andras skull).  Läs Korinterbrevet kapitel 13!

Hur ska jag ha kärlek till mig själv?
Det kan du be om! Och om du vet att Gud älskar dig så kommer du nog få mycket enklare att älska dig själv, inte kan väl skaparen av Himlen och Universum ha helt fel? Och om du inte tycker så mkt om dig själv, då är det väl lika bra att du litar på någon annan än dig själv (som skapat allt, som vet allt, som är kärlek, som är din himmelske far). Lita mer på han som säger att du är bra och värdefull istället!? ;D

Sann kärlek är också att ha nåd med sig själv också, precis som Gud har nåd med en (det är ju det han främst vill av allt i världen; allas väl - så även ditt väl - och att hjälpa oss och förlåta oss, att va nådefull mot oss). Och om vi går fel, vad gör väl det? Gud kan låta kärleken och nåden flöda över även där! Det viktigaste är att man stays in touch och hålla sig nära Gud och hålla sitt hjärta mjukt.. För ute i världen där djungelns lag råder där blir det hårt fort, väldigt fort.

1 kommentar: